15 грудня 2017 р.

Операція «Новорічна ялинка»

  Новий рік та Різдво Христове асоціюється в багатьох людей із новорічною яскраво прибраною красунею ялинкою. Святковий настрій гостріше відчувається, коли в оселі пахне хвоєю.
  Кому особливо кортить обдарувати себе та своїх близьких, а особливо дітей передсвятковим настроєм, поспішають придбати та прикрасити новорічне деревце до свят.
  Треба відмітити, що масова нелегальна заготівля ялинок у передноворічні свята є одвічною проблемою як в Україні, загалом, так і в нашому краї. Для запобігання реалізації незаконно заготовлених ялинок введено маркування.  Всі заготовлені ялинки маркуються пластиковими бирками або самоклеючими етикетками з номером та штрих-кодом.
   Контроль та моніторинг походження новорічних ялинок здійснюється по наступним напрямкам:
   - Створено в ДП «Коломийське лісове господарство» та організувано роботи рейдових бригад з числа державної лісової охорони за участю представників органів внутрішніх справ, екологічної інспекції та засобів масової інформації.
   - Перевірити походження ялинки можливо зателефонувавши по міському телефону 03433-23872 або зателефонувати по мобільному номеру оперативного штабу держлісгоспу +380673430606.
  - Перевірити походження можна зайшовши на сайт http://ulk.gov.ua/index.php/forestcheckmain
   За кожну незаконно зрубану новорічну ялинку накладатимуть штраф, розмір якого становить від 85,0 до 170,0 грн, і нараховуватимуть шкоду, завдану природному середовищу, розмір якої за одне деревце (для прикладу)  діаметром пня до 10см становить 399,27 грн. Отже самовільно зрубана ялинка діаметром пня до 10см обійдеться в мінімальну суму 484,27грн.
    А тому звертаємось із проханням до всіх жителів та гостей нашого краю бути свідомими, не купувати ялинки, які можуть бути заготовлені з порушенням законодавства, бо це наносить непоправну шкоду лісовому господарству.
Провідний інженер  охорони та захисту лісу О. Соколов