16 березня 2018 р.

Акція «Майбутнє лісу у твоїх руках»


   З 21 березня по 20 квітня (День Довкілля) триває щорічна Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу  у твоїх руках». Метою акції є поширення знань про ліси та їх важливість для існування життя на планеті, виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, забезпечення зацікавленості у збереженні лісових насаджень, дотримання правил поведінки в лісі, роз’яснення населенню важливості створення лісових насаджень, ознайомлення та надання можливості учнівській молоді, представникам громадськості взяти участь у роботах з лісовідновлення та лісорозведення.
   На базі ДП "Коломийське лісове господарство" в рамках акції «Майбутнє лісу  у твоїх руках» протягом місяця відбудуться наступні заходи: садіння лісу за участю школярів та студентів, представників місцевої влади, ЗМІ; проведення лекцій та виховних годин; Крім того, у рамках акції для учнів 1-4 та 5-8 класів проводитимуться конкурси на кращий малюнок і твір на тему «Людина та ліс».
   Щороку у заходах беруть участь понад 500 школярів з Коломийського, Снятинського, Городенківського районів а також представники місцевих органів влади та громадських організацій. Надзвичайно приємно, що з кожним роком кількість охочих взяти участь в акції «Майбутнє лісу у твоїх руках!» зростає. Посадивши хоча б одне дерево, хоча б раз відчувши той ніжний шепіт лісу, людина назавжди відчуває свою причетність до стану навколишнього середовища.
   Також беруть активну участь в Акціях юні лісівники Сопівського шкільного лісництва. Вони допомагають у всіх заходах, що проводять працівники лісгоспу, а охоче також беруть активну участь при створенні лісу, під час чого закріплюють свої теоретичні знання та  набувають практики, що дає змогу краще зрозуміти лісівничу справу, якій вони планують присвятити своє життя.
   Дані Акції сприяють виховати як в підростаючого покоління, так і в дорослих шанобливе ставлення до навколишнього середовища, прищепити  любов до природи та розвити екологічну культуру.