4 травня 2018 р.

Тиждень охорони довкілля

Тиждень охорони довкілля


   Нещодавно у Сопівській загальноосвітній школі пройшов тиждень охорони довкілля, до якого було приурочено загальношкільний захід, участь у якому взяли старшокласники та лісівники. На захід було запрошено представників обласного телеканалу «РАІ».
   На базі школи діє єдина на Коломийщині школа лісівників.
   Директор школи, Любов Гринчук з великим захопленням розповідає: «У нашій школі активно прижилася школа лісництва. Ця співпраця між лісниками і нашими учнями, які сподіваємось будуть продовжувачами такої професії як бути лісниками, бути охоронцями нашої природи, бути частинками природи, а не вважати себе царями природи, принесе користь не тільки школярам, а й всім жителям нашого села. Ми покликані виховувати любов, повагу, бережливе ставлення до матінки-природи».

   Впродовж тижня у школі відбувалися різноманітні конкурси та вікторини, а закінченням стала прес-конференція екологів та лісівників.
   Керівник гуртка юних лісників Сопівської ЗОШ Любов П’ятковська розповіла про роботу гуртка, участь школярів в обласних конкурсах. Силами гуртківців створена шкілка, де висівають та доглядають за різноманітними саджанцями.


   Найцікавіше було учням слухати начальника відділу лісового господарства ДП «Коломийський лісгосп» Ігоря Скочеляса. Він розповідав про флору та фауну нашого краю і акцентував увагу на рідкісних та зникаючих видах. «Дуже приємно, що учні та вчителі цієї школи вийшли з такою пропозицією – створити шкільне лісництво на базі школи. Фактично, ми приймаємо участь в їхній роботі: надаємо методичні матеріали, допомагаємо з посадковим матеріалом» – говорить Ігор Скочеляс.


 Тішить те, що дітлахів надзвичайно зацікавила гурткова робота. Вони самостійно виготовили Червону книгу нашого регіону та підготували повідомлення про навколишнє середовище краю. А ще оформили дерево побажань, де написали пропозиції, як вберегти природу від забруднення.
   Час прес-конференції пролетів дуже швидко, оскільки дискусії школярів-екологів та лісівників були дуже жвавими.
На завершення юні лісівники запросили присутніх на продовження акції восени.

  Про дану подію також детально розказано в сюжеті телекомпанії "РАІ": Тиждень довкілля