4 травня 2018 р.

Обласний семінар керівників учнівських лісництв

    24 квітня на базі Пістинської загальноосвітньої школи I-III ступенів  (Косівський район) відбувся обласний семінар-практикум керівників учнівських лісництв та відповідальних представників держлісгоспів на тему: «Практична природоохоронна діяльність в учнівському лісництві». У семінарі взяли участь методист Івано-Франківського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Леся Вівчарук, методист Косівського РМК Олександра Ставчанська,  фахівці екологічної освіти, керівники учнівських лісництв, адміністрація Пістинської школи, лісівники ДП «Кутське лісове господарство» від ДП «Коломийське лісове господарство» - провідний інженер по охороні та захисту лісу  Олег Соколов, П'ятковська Любов Іванівна - Сопівська ЗОШ І-ІІІ ступенів, учнівське лісництво, Шабага Світлана Михайлівна - Герасимівська ЗОШ І-ІІІ ступенів, учнівське лісництво.


   Перед учасниками семінару з концертом виступили вихованці Пістинської школи. Презентацію навчального закладу провів директор Василь Лаврук.
   На семінарі були розглянуті питання удосконалення практичної природоохоронної роботи, перспективи відродження шкільних лісництв в умовах децентралізації та форми і методи освітньо-виховної діяльності в учнівському лісництві в аспекті екологічної освіти та виховання.


   У кабінеті лісівництва, який облаштували лісівники Кутського лісогосподарського підприємства, Тарас Федорчук, керівник учнівського лісництва Пістинської загальноосвітньої школи, разом з учнями провів гурткове заняття на тему: «Способи розмноження деревних порід».


  Після практичної частини лісничий ДП «Кутське лісове господарство» Петро Пліхтяк розповів присутнім керівникам про досвід роботи та інноваційні підходи у співпраці лісгоспу із Пістинською школою та провів пізнавальну екскурсію лісгоспом.


   Учасники семінару мали можливість оглянути музей-криївку, яку лісівники відкрили минулого року до 75-ої річниці створення УПА.

>>> Більше фотографій тут <<<

Опис даної події на сторінках Івано-Франківського ОУЛМГ