1 червня 2018 р.

Коли робота до душі. Майстерня - містечко професіоналів.


Для кожної людини важливим етапом в житті є вибір майбутньої професії, якою вона займатиметься все життя і яка буде приносити задоволення. Дуже часто випускники шкіл, коли потрібно обрати майбутню професію, губляться серед старих дитячих мрій і вже дорослих розрахунків майбутньої зарплати та передбачення перспективності. Часто порад батьків та друзів не достатньо, аби остаточно визначитися й не помилитися, бо ця помилка дуже дорого коштує. Тому фахівці Коломийської міськрайонної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості організовують для школярів краю різні профорієнтаційні заходи, де кожен може спробувати себе у тій професії, яку вважає найкращою. Один із таких заходів нещодавно було проведено у Нижньовербізькій школі, де відбулась презентація професій, у якій узяли участь представники різних фахових напрямків.

Активну участь в заході взяли представники ДП «Коломийський держлісгосп». Провідний інженер відділу кадрів Чмир Марія Дмитрівна та провідний інженер захисту та охорони лісу Соколов Олег Аркадійович разом із юними друзями з гуртка «Юні лісівники» Сопівської ЗОШ І-ІІІ ступенів презентували професію працівника лісового господарства, без якого ми не зможемо насолоджуватись лісовим затишком, відпочинком на зелених галявинах, співом вітру у верховіттях. Вони розповіли школярам, як із маленької насінинки виростає гілляста сосна, модрина, ялиця тощо. Школярів надзвичайно зацікавила їхня розповідь, а тому діти задавали різноманітні запитання і просили сфотографуватися на пам’ять.


Також на ярмарку можна було спробувати себе у ролі муляра, лікаря, військового, швачки, художника, музиканта… Діти виконували цікаві завдання, для всіх співав ансамбль бандуристок, усі відчували себе відповідальними за успішне майбутнє.