15 квітня 2022 р.

При посадці сіянців дубу і ялиці в Отинійському лісництві взяли участь працівники лісового відділу ДП «Коломийський лісгосп» та переселенці з охопленого війною Ірпеня

      З посадкою лісу у 33 кварталі (виділ 13) Отинійського лісництва Коломийський лісгосп завершив цьогорічну весняну лісокультурну кампанію.
     «На площі в один гектар в урочищі Скопівка висадили саджанці дуба і ялиці, які виростили на своєму базовому розсаднику», – розповідає лісничий Отинійського лісництва Михайло Михасюк.
     «Вчора, 14 квітня, до лісівників Коломийського лісгоспу примножувати лісові багатства Прикарпаття приєдналися небайдужі мешканці сіл Лісний Хлібичин, Голосків, Скопівка, що входять в Отинійську територіальну громаду.  Окрім того садити разом з нами молодий ліс зголосилися переселенці з Київської області, які через війну вимушені були тимчасово покинути свої домівки. В Отинійському лісництві організували їм для проживання гарні умови» – зазначає директор ДП «Коломийський лісгосп» Василь Синітович.   
     «Нагадаю, що цієї весни працівники Коломийського лісгоспу висадили більше 76 тисяч стандартних сіянців і саджанців лісоутворюючих порід на території у 23,2 гектари. Таким досить вагомим є наш внесок у виконання екологічної ініціативи Президента України Володимира Зеленського «Зелена країна» та екологічної акції Державного агентства лісових ресурсів «Створюємо ліси разом» – відзначив головний лісничий ДП «Коломийський лісгосп»  Володимир Рошнівський.