19 липня 2017 р.

Доторкнутись до історії нашого краю. Стежками Заболотівського лісництва.


В лісовому масиві Заболотівського лісництва ДП "Коломийський ЛГ", на території земель с. Рудники Снятинського району нещодавно відбулось відкриття відновленої криївки. Кошти на її відновлення виділено облдержадміністрацією відповідно до Комплексної цільової програми розвитку туризму в Івано-Франківській області на ‎2016-2020 роки. Також посильну допомогу – будівельними матеріалами та робочою силою надав ДП "Коломийський ЛГ".

Присутні поклали квіти до пам’ятного знаку загиблим воїнам УПА. Священнослужителі провели панахиду за загиблими воїнами, які віддали своє життя за визволення України. Після освячення криївки, всі бажаючі змогли оглянути реконструйовану споруду.
Жителі села Рудники запрошують відвідати криївку, доторкнутись до історії Українського повстанського руху та прогулятися мальовничими стежками прикарпатських лісів.
На шляху до криївки знаходиться заповідне урочище "Дубки" з найстарішим дубом на Покутті (а може й в Західній Україні!). Неподалік від заповідного урочища облаштоване місце відпочинку. Такі місця створюються працівниками ДП "Коломийський ЛГ" для туристів та відпочиваючих для того, щоб у будь-яку пору року можна було відпочити, сховатись від негоди чи пекучого сонця.
Для безпеки відпочиваючим слід пам'ятати правила поведінки в лісових масивах, щоб запобігти нещасних випадків та пожеж під час літнього відпочинку, усвідомлювати, що  їхнє життя та здоров’я, в першу чергу, залежить від них самих. Тільки неухильне дотримання правил безпечної поведінки  є запорукою чудового відпочинку без трагедій.


Виконав пр. інженер ОЗЛ О. Соколов.