5 березня 2019 р.

Земля прокидається зі сну!



Земля прокидається зі сну!

Ще зовсім холодні сонячні промені, доторкаючись до неї, немов би матуся піднімає на руки своє немовля, огортають її. Як спляча красуня вона спочатку відкриває свої заспані очі-озерця, потім піднімає голівки-первоцвіти від теплої подушки, дихає вологістю весняних туманів, іноді лютує хуртовинами-заметілями та лякає дрібним, і ще зовсім холодним дощиком.

    Цьогорічна весна знову кличе юних натуралістів до традиційного конкурсу – звіту колективів про результати діяльності. За їхніми плечима – клопітка практична природоохоронна робота, до якої належить не лише поширення необхідних знань про екологію, а й збереження навколишнього середовища, турбота про його стан, забезпечення «розцвітання» нашої неньки-землі..
Із метою збереження ранньоквітучих видів рослин кожного року в Україні проводиться екологічна акція “Збережімо первоцвіти”, завдання якої – привернути увагу громадськості до проблем охорони ранньоквітучих лісових рослин і спрямувати зусилля учнів, молоді, пересічних громадян на практичні дії щодо захисту первоцвітів.
Підтримуючи добру традицію, започатковану вже не перший рік, гуртківці-лісівники Сопівського ліцею під керівництвом вчителя географії  П’ятковської Л.І., провели акцію «Збережімо первоцвіти», метою якої було виготовлення буклетів-листівок про збереження та охорону первоцвітів, які учні поширили серед своїх друзів та жителів села. Ідею проведення щорічних акцій підтримує керівництво ДП «Коломийське лісове господарство». В цьому році також не залишилися осторонь. Провідний інженер із захисту та охорони лісу Соколов О.А. провів гуртківцям лекцію на дану тематику, розповів, які первоцвіти поширені в нашому регіоні і чому їх необхідно оберігати. Активну участь в акції взяла також директор ліцею, Угринчук Любов Петрівна, котра пояснила школярам, чому збереження природи є надзвичайно важливим завданням всього людства.
Запрошуємо всіх небайдужих прислухатися до порад, а ще краще – до свого розуму і совісті та активно підтримати зусилля для збереження нашого майбутнього, майбутнього наших дітей і всіх наступних поколінь. В акції “Збережімо первоцвіти” участь може брати кожний. Головне – не зривати ранньоквітучі рослини і не купувати їх.