22 березня 2019 р.

Всесвітній день лісів






Доброю щорічною традицією весняного спілкування лісівників з громадськістю стала акція «Майбутнє лісу у твоїх руках!», яка проводиться за ініціативи Державного агентства лісових ресурсів України та Товариства лісівників України. До цієї хорошої справи долучаються державні лісогосподарські підприємства в кожній області. Захід підтримується Міністерством освіти і науки України та обласними управліннями освіти.
Головна мета акції – висвітлення ролі лісової галузі в нашій державі, роз’яснення широким колам громадськості важливості створення нових лісів та значення для суспільства лісівничих професій. Особливий наголос ставиться на активній участі шкільної і студентської молоді до відновлення лісових насаджень і вихованні у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, оточуючого середовища, до нашого незрадливого зеленого друга.
Цьогорічна акція «Майбутнє лісу у твоїх руках!» проводиться з 21 березня до 21 квітня (Дня довкілля).
21 березня святкують Міжнародний день лісів і саме в цей день гуртківці-лісівники Сопівського ліцею не залишились осторонь цього заклику до збереження лісів і провели свято під гаслом "Ліс – наше багатство, наша краса" під керівництвом П'ятковської Л.І. На свято було запрошено провідного інженера з охорони і захисту лісу ДП "Коломийський лісгосп" Соколова О.А. 
На святі гуртківці та учні молодших класів розповіли про надзвичайно важливе значення лісів у природі та житті людині. Діти в своїх виступах показали, яку шкоду наносять довкіллю відходи. Цей день надовго залишиться в пам’яті ліцеїстів, оскільки це були не просто надоїдливі розповіді, а дітки співали, танцювали, ставили сценки і таким чином возвеличували природу, загалом, та ліс, зокрема.





Після виступу ліцеїстів слово мала директор ліцею Угринчук Л.П., котра наголосила, що такий захід в стінах їхнього навчального закладу проводиться не вперше, запросила учнів молодших класів до участі в роботі гуртка юних лісівників. Директор відмітила плідну співпрацю ліцею з ДП "Коломийський лісгосп", яка проявляється в проведенні різноманітних спільних заходів. Так, наприклад, провідний інженер з охорони і захисту лісу ДП "Коломийський лісгосп" Соколов О.А. постійно проводить для гуртківців лекції з лісівництва, лісових культур, охорони та захисту лісу. Нещодавно гуртківцями було виготовлено шпаківні, котрі розвішано в урочищі «Княждвір», урочищі «Діброва» та в саду ліцею. До Міжнародного дня лісу школярі віком 8-15 років малювали малюнки на тему охорони та відтворення лісу.



Провідний інженер з охорони і захисту ДП "Коломийський лісгосп" Соколов О.А. також подякував за прекрасний концерт. Наголосив, що лісгоспом в поточному році закінчено підготовку грунту під посадку лісових культур та створено 18 га лісових культур, на площі 10 га проведено доповнення лісових культур та здійснюються заходи сприяння природному поновленню. В лісокультурній компанії проводиться заліснення цьогорічних зрубів, що перешкоджає задернінню ґрунту. Соколов О.А. відмітив велику роботу, яка проводиться гуртківцями-ліцеїстами в пропагуванні заходів збереження та відновлення лісів, а також, висловив сподівання, що з них виростуть майбутні прекрасні спеціалісти лісової галузі.












В межах даної акції буде проведено цілий ряд заходів, про які ми Вас будемо щоразу завчасно інформувати. Запрошуємо до співпраці школярів всіх шкіл міста та районів, заклади освіти, органи місцевої влади та самоврядування, громадські організації.