14 червня 2017 р.

Дитячі мрії збуваються. Газета «Вільний голос» додає 4 нові світлини. 12 червня о 8:15 ·

ТАБІР ДИТЯЧИХ МРІЙ
Про такі канікули ми колись могли тільки мріяти! Що може бути кращого для шкільної юні після напруженого навчального року: наметове містечко у глибині Ліснослобідського лісового масиву, цілюща джерельна вода, найкращі друзі й надійні педагоги поруч. Туристично-краєзнавчий табір «Патріот» гостинно зустрів першу відпочинкову зміну школярів Коломийщини. Відкриття табору відбулось у День захисту дітей і провістило початок незабутніх літніх вражень.
На мальовничій галявині (місцеві кажуть, що там – унікальна біоенергетична зона) вишикувались юні патріоти. Директор табору (а також директор Шепарівцівської школи) Ігор Павлюк оголошує старт дитячому дозвіллю. Перші керівники району побажали дівчаткам і хлопчикам найкращих вражень у таборі. Справжнє святкове дійство з нагоди відкриття літнього відпочинку організовали дирекція та школярі Ліснослобідської ЗОШ І-ІІ ступенів.
Про те, щоб канікули в «Патріоті» стали незабутніми, подбали і педагоги: заступник директора табору Роман Сікорський, і керівники, і Держлісгосп, який створив справжнє дерев’яне містечко в лісі. Програма роботи у таборі насичена, наповнена цікавими заходами, різними туристичними походами, іграми, передбачено спортивні ігри, змагання на розвиток сили, витривалості, спритності, логіки. Діти навчаться правильно і гуманно використовувати дари природи, поєднувати туристсько-краєзнавчу, науково-дослідницьку, спортивно-оздоровчу роботу. Адже навички, набуті під час перебування в „Патріоті”, мали б стати у пригоді в різних не передбачуваних ситуаціях. Табір на природі дасть і молодшим, і старшим заряд бадьорості на весь рік.
А чого вартує справжня лісова юшка, приготовлена на військово-польовій кухні! А який смак має тамтешня джерельна вода! А які романтичні вечори біля вогнища, які сни сняться під колискові мелодії лісу! Словом, дітям пощастило – їхнє літо буде абсолютно не схоже на всі попередні…
Василина КОЖУШНА.


Світлина від Газета «Вільний голос».Світлина від Газета «Вільний голос».Світлина від Газета «Вільний голос».