14 червня 2017 р.

Відпочиваймо активно. Відпочиваймо безпечно.

Розпочалося літо. Період відпусток та канікулів, період коли так хочеться поїхати відпочити на березі лісового ставка, піти  в ліс по гриби та ягоди, просто походити по лісі. Тому у ці спекотні дні юрби відпочивальників тягнуться до берегів водойм чи до лісу.
Для безпеки відпочиваючим слід пам'ятати правила поведінки в лісових масивах, щоб запобігти нещасних випадків та пожеж під час літнього відпочинку.
4 червня працівники лісової охорони та пожежно-рятувальної служби зустріли чимало відпочивальників поблизу лісових масивів. Людей застерегли утриматися від відпочинку в лісі у спекотний період, не заїжджати до лісу на автомобілях, не залишати після себе непогашені багаття чи недопалки, адже найменша іскра в одну мить може спричини пожежу, гасити яку довго і складно. Рятувальники нагадали, що не варто бути байдужими і не проходити мимо, коли мешканці краю бачать пожежі в екосистемах. Якщо загорання невелике, його можна загасити самотужки з застосуванням підручних засобів, у випадку більших масштабів – негайно телефонувати на «101» або до чергового лісгоспу +380673430606.
Також навідалися до туристично-краєзнавчого табору «Патріот», поспілкувалися з дітками, котрі відпочивають у наймальовничіших куточках Коломийщини

 



 


, нагадали їм правила безпеки під час відпочинку на воді та  в лісі. Розповіли як діяти у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів, а також навчили як правильно користуватися первинними засобами пожежогасіння. Така масово-роз’яснювальна робота працівниками держлісгоспу та рятувальниками буде проводитися впродовж усього відпочинкового періоду, але люди мають усвідомлювати, що  їхнє життя та здоров’я, в першу чергу, залежить від них самих. Тільки неухильне дотримання правил безпечної поведінки  є запорукою чудового відпочинку без трагедій.




Провідний інженер охорони та захисту лісу  О. Соколов